Slavernij.

Onwetendheid.

De Daily Mail meldde op 29 januari 2013 dat een 18-jarige man uit het Engelse Birmingham die een 13-jarig meisje verkrachtte, werd vrijgesproken nadat de rechter vernam dat de man een islamitische opvoeding genoten had. De man zou hierdoor niet kunnen weten dat westerse vrouwen en meisjes geen wegwerp artikelen zijn. De man, Adil Rashid, verklaarde dat hij door zijn opvoeding niet voldoende op de hoogte kon zijn van de Engelse wetgeving. Hij wist hierdoor niet dat seks met een minderjarige verboden is. Hij vertelt dat hij op school leerde dat vrouwen ‘niet meer waard zijn dan een lolly die op de grond gevallen is’.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2268395/Adil-Rashid-Paedophile-claimed-Muslim-upbringing-meant-didnt-know-illegal-sex-girl-13.html

Als ergens onwetendheid een geldig argument is, dan is dat wel in de geschiedenis van de slavernij. Immers, waar geen regels worden overtreden kun je moeilijk iemand betrappen op overtredingen.
Als al sinds mensenheugenis is slavernij de normaalste zaak van de wereld, De oude Egyptenaren haalden hun slaven al uit Nubië, tot voor 200 -150 jaar geleden was het merendeel van de Europeanen zelfs nog gebonden in een vorm van slavernij of horige in het feodale stelsel.

10985362_1389125164738101_299409763094901448_n

Nog erger is het feit dat onze kinderen tijdens de geschiedenislessen op de lagere school leren dat blanke Europeanen zo ongeveer het monopolie op slavenhandel hadden.

http://ejbron.wordpress.com/2014/06/14/de-rol-van-de-islam-bij-de-afrikaanse-slavenhandel/

“”Dit zijn van die zaken die in de geschiedenisles zelden tot nooit worden genoemd. Slavernij wordt gepresenteerd als een exclusieve zonde van de “witte man”. Dat de Arabieren en moslims al duizend jaar voordat Europese Trans-Atlantische slavenhandelaren voet aan wal zetten, goede zaken deden met slavendrijvers in Noord-Afrika en Barbarijse Zeerovers tot aan de IJslandse kust(!) rooftochten hielden om slaven te verzamelen wordt gewoon verzwegen.

Er zijn meer blanke slaven naar Noord Afrika gebracht dan zwarte slaven naar de VS. Blanke slaven werden nog steeds verhandeld, met name in het Ottomaanse Rijk, meer dan honderd jaar nadat de laatste slaven naar Amerika weerden verkocht.

COLUMBUS, Ohio – A new study suggests that a million or more European Christians were enslaved by Muslims in North Africa between 1530 and 1780 – a far greater number than had ever been estimated before.

http://researchnews.osu.edu/archive/whtslav.htm

They came as slaves: human cargo transported on British ships bound for the Americas. They were shipped by the hundreds of thousands and included men, women, and even the youngest of children.

https://peoplestrusttoronto.wordpress.com/2014/12/27/irish-the-forgotten-white-slaves/

In de Nieuwe Wereld waren deze witte slaven minder waard dan de zwarte. Toen de slavernij werd afgeschaft protesteerden de zwarte Afrikaanse stamhoofden en koningen. De koning van Dahomey deed een vlammend beroep op het Engelse parlement om van het besluit af te zien.

Thomas Sowell, de man die deze uitspraak daarover deed, werd door radicale “black activists” zelfs met de dood bedreigd. Hij zou een “verrader van zijn ras” zijn, omdat hij aantoonde dat slavernij (letterlijk!) niet zo zwart-wit was als het vaak wordt gepresenteerd.

Mijn vraag is dan: wie zijn tegenwoordig dan de racisten? Als je iemand een “rassenverrader” noemt, en al helemaal wanneer je dat doet omdat hij jouw racistische leugens ontmaskert… dan ben je zelf toch de grootste schoft? Net zoals de moderne fascisten zichzelf antifascisten noemen, zo vermommen de ergste racisten zich tegenwoordig als racismebestrijders”.

White Slaves

Maar goed, onze getergde Surinaamse nazaten van de vroegere slaven van meer dan 150 jaar geleden menen dat alleen excuses niet genoeg zijn nu men berekend heeft dat het Koninkrijk, of liever gezegd, De Republiek der Zeven Provinciën, 125 miljard euro zou hebben verdiend aan 200 jaar slavernij in de West Indische koloniën.

http://www.nrcq.nl/2014/06/13/de-economie-van-de-slavenhandel

Blijkbaar moet er bloed vloeien in de vorm van een ruimhartige genoegdoening voor zoveel leed.

Slavernij II

Mijn vraag is dan, mocht het tot een eis voor schadevergoeding komen, gaan onze getraumatiseerde West-Indische landgenoten ook vergoeding eisen van de leveranciers van die verwerpelijke Hollandse slavenhandelaren, namelijk hun eigen zwarte medemens, die al eeuwenlang voordat de Hollandse Trans-Atlantische slavenhandel tot bloei kwam, maar ook decennia lang daarna elkaar tot slaaf maakten en verhandelden op de lucratieve slavenmarkten?

Meer slavernij verleden:

https://tallsay.com/page/4294967892/er-zijn-meer-blanke-slaven-verkocht-aan-noord-afrika-dan-zwarte-slaven-aan-blanke-landen-deel-dit-artikel-aub?utm_source=tallsay&utm_medium=social&utm_campaign=tallsay

Blonde cargoes: Finnish children in the slave markets of medieval Crimea

The Forgotten European Slaves of Barbary North Africa and Ottoman Turkey

Hundreds of thousands of Europeans were captured by Barbary pirates and sold as slaves in North Africa and the Ottoman Empire between the 16th and 19th centuries.

http://www.renegadetribune.com/forgotten-european-slaves-barbary-north-africa-ottoman-turkey/

 

Advertenties

Een gedachte over “Slavernij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s