Simpele ziel

Ik ben eigenlijk best wel een simpele ziel, simpele zielen houden van duidelijkheid, het leven, de wereldproblemen in hapklare brokken. Ingewikkelde thema`s moet je dan ontleden in kleine begrijpbare stukjes. Als er een mooie film draait op tv wat zich op een bepaalde plaats afspeelt, dan moet ik weten waar dat ligt en heb de onbedwingbare neiging om de grote Bosatlas erbij te nemen om te zien waar die plaats of streek ligt. Zo krijg je een aardig beeld van de wereld. Het lukt me inmiddels aardig om te zien of een Amerikaanse film opgenomen is in bv Californië of in Florida. De lucht in Florida is bv veel minder helder blauw dan in Californië. Moet u maar eens op letten. Zo zit ik ook altijd te raden welke stad het is waar de opnames werden gemaakt, en ook dat lukt me soms aardig. Chicago is bv te herkennen aan de Sears Tower, Toronto aan de CN Tower. enz. enz.

Tot zover is alles nog redelijk te overzien, een stuk moeilijker wordt het om de eenvoud, de rode draad te zien in complexe netelige situatie bij sommige brandhaarden in de wereld zoals momenteel in het MO met IS en Israël. In de grote Arabische wereld is Israël maar een klein stipje. Dat stipje zorgt voor heel veel opwinding bij veel mensen. Wat ik nou wel heel goed kan begrijpen is dat moslims en met name Palestijnen boos zijn op de Joden die daar in dat stipje wonen en de kolonisten die daar steeds weer een stukje bij nemen. Die joden wonen daar omdat hun dat land in 1947 is toegewezen door de VN en omdat hun voorouders daar al 3000 jaar geleden gewoond zouden hebben. Je zou haast zeggen, dat dat inmiddels verjaart is en die joden zich niet zo aan moeten stellen en dat ze dat land gewoon terug moeten geven aan de “oorspronkelijke” bewoners. Daarom kan ik best begrijpen dat ze boos zijn om die verrekte Joden die een stukje land opeisen.

Kaart

Maar wat ik nou niet begrijp hé, dat is dat al die moslims en Palestijnen niet begrijpen dat de rest ( of een groot deel daarvan) van de wereld boos is op de islam en de moslims omdat die naast de Arabische islamitische landen, die ooit met grof geweld zijn veroverd op de oorspronkelijke bevolking, ook de rest van de wereld claimen als hun rechtmatig bezit.

Ohhh,,, dat gaat of ging allemaal vrijwillig bedoeld u?

Ben ik nou zo simpel, of zijn die anderen dat??

Islam will conquer the whole world.

 

In een toespraak op 10 april 2006 zei de op 20 oktober 2011 vermoorde kolonel Moeammer Gadhaffi op de Arabische zender Al Jazeera, dat de islam binnen enkele tientallen jaren geheel Europa zal overnemen

,,Wij hebben al 50 miljoen moslims in Europa. Er zijn duidelijke tekenen dat Allah de moslims de overwinning zal schenken over Europa- zonder zwaard, zonder geweren en zonder verovering. De 50 miljoen moslims zullen dit werelddeel in een moslimcontinent veranderen. Wanneer Turkije tot de EU wordt toegelaten, zullen er nog eens 50 miljoen bijkomen. Albanië, met een moslimmeerderheid en Bosnië, waarvan de helft van de bevolking uit moslims bestaat, kloppen ook aan de deur van Europa.”Volgens Gadhaffi heeft Europa zich in een netelige situatie gemanoeuvreerd, evenals Amerika. ,,Zij zullen op den duur akkoord moeten gaan geheel islamitisch te worden of anders de oorlog aan de islam te verklaren.” Gadhafi benadrukte dat de lessen van Mohammed niet alleen van toepassing zijn op moslims, maar op de hele wereldbevolking. ,,Met Mohammed’s komst zijn alle bestaande religies komen te vervallen en dienen daarom alle wereldburgers moslim te worden.”aldus Gadaffi. Volgens hem hebben het Oude testament en het Nieuwe testament geen enkele waarde meer omdat ze zijn vervangen door de koran.

CIAR:  Council on American-Islamic Relations.

13256526_1101745133197863_6239118403947242550_n

Laten we ons geen illusies maken!

https://ejbron.wordpress.com/2011/10/29/oostenrijkse-politiechef-europa-zal-het-slagveld-van-een-grote-strijd-worden/

‘G. Konrád, 11 jaar’, column DS op 6 juni 2016

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s